Narrow the selection:

Clear everything
Price
Price between 6 and 546
Product Type
Contains
Purpose
Problem
Mark
Place of action
Cream type

Bach essences

Bachove esence oziroma Bachove kapljice so plod dolgoletnega dela s pacienti Dr. Bach-a. Pri svojem delu s pacienti je namreč ugotovil, da posameznikovo čustveno stanje lahko vpliva tudi na zdravstveno stanje. Ker je želel ljudem pomagati na učinkovit in naraven način, je s posebnim naborom cvetnih esenc ustvaril inovativen naravni sistem zdravljenja. Skupen namen takšnega načina je, da se pri ljudeh lažje obnovi in ohrani dobro počutje.

Po prepričanju Dr. Bach-a moramo biti s svojim telesom, duhom in mislimi v popolni harmoniji, če želimo doseči trdno zdravje. Zaradi vsakodnevnih skrbi, stresnih situacij in hitrega tempa življenja, se soočamo z najrazličnejšimi čustvenimi stanji, tudi izredno negativnimi. Dr. Bach verjame, da lahko s pomočjo cvetne terapije dosežemo harmonijo, ki nam bo koristila.

Učinek Bachovih cvetnih kapljic

Dr. Bach je ustvaril 38 esenc, od katerih je 37 esenc pravzaprav izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja pa je čista studenčnica. Posamezne esence imajo različne učinke, v grobem pa jih lahko razvrstimo na 7 sklopov: strah, dvom, otopelost, osamljenost, preobčutljivost in podrejenost tujemu vplivu, obup in vdanost v usodo, pretirana skrb za druge. Zelo priljubljen in razširjen pa je poseben pripravek, rešilna mešanica št. 39, ki vsebuje kar pet različnih Bachovih esenc.

Bachovim esencam je skupno, da delujejo na naša čustva in poskrbijo za njihovo uravnovešenost. Bachove cvetne kapljice s svojimi učinki delujejo na reševanje vzrokov in ne simptomov. Posebno uteho dajejo v izredno težkih in kriznih življenjskih situacijah. Povsem enostavno in ne alergeno delovanje lahko brez težav kombiniramo z drugimi načini zdravljenja. Bachove esence pa so primerne za vse starostne skupine in tudi za nosečnice.

Pri uporabi esenc svetujemo, da se ravnate po priporočilih za posamezen izdelek. Splošno priporočilo pa naj bo, da se običajno izbere od dve do pet esenc, ki ustrezajo našim potrebam.

read more ... Less
Filter the list
Sort
Choose a view List Network
Impressions to the side

Bach Rescue cream of Bach flowers

From 13.02 €

Bach Aspen Bach Essence, 20 mL

14.68 €

Bach essence Wild oats, 20 mL

12.80 €

Bach essence Gentian, 20 mL

14.69 €

Bach drops - stress free, 30 mL

24.98 €

Bach drops - restful sleep, 30 mL

24.98 €

Bach drops Resource Remedy, 20 mL

22.16 €

Subscribe to e-news

Follow our e-news and be informed about the benefits and promotional vouchers you can save.