Narrow the selection:

Clear everything
Price
Price between 4 and 20
Pharmaceutical form
Product Type
Form
Contains
Characteristic
Purpose
Problem
Area of ​​application
Mark
Place of action
Purpose of use

Aktivno oglje

Aktivno oglje ali aktivirano oglje, kot mu radi rečemo, se pridobiva s posebno tehniko aktivacije, ki povzroči veliko poroznost v strukturi in lahko zato nase veže velike količine snovi, oziroma jih brez težav absorbira. S pregrevanjem naravnih virov ogljika, se proizvede aktivno oglje. Znano je tudi v medicini, kjer se sicer pojavlja tudi pod imenom medicinsko oglje. Njegova uporaba v zdravstvene namene je predvsem ob peronalnih zastrupitvah in posameznih črevesnih okužbah. Mnogi sicer verjamejo in aktivno oglje uporabljajo tudi ob nekaterih težavah z ledvicami. Veliko je tudi tistih, ki aktivno oglje uporabljajo za naravno filtriranje vode. Vedno pogosteje, se aktivno oglje pojavlja tudi v prehranskih dopolnilih, kjer ga dopolnjujejo še ostali elementi in hranila.

Ta snov, ki je pravzaprav droben prah, nima vonja. Prav zato pa je uporaben tudi v kozmetiki. Na voljo je tudi v drugačnih oblikah, vendar je najpogosteje izdelkom dodan v obliki prahu, ki se nato poveže v preostalo formulacijo izdelka.

Tako v zdravstvenih kot kozmetičnih izdelkih je priljubljen predvsem zaradi neverjetne sposobnosti čiščenja toksinov oziroma škodljivih snovi. Aktivno oglje lahko sedaj najdete v številnih različnih izdelkih. Pojavlja se tako v izdelkih za nego kože, predvsem tiste, ki se sooča z aknami ali ostalimi nečistočami. Aktivno oglje je pogosto dodano tudi kozmetičnim izdelkom za čiščenje kože, da je to bolj učinkovito in poteka s pomočjo naravne sestavine.

Vedno pogosteje se aktivno oglje pojavlja v izdelkih, ki so namenjeni beljenju zob ter ohranjanju dobrega stanja v vaši ustni votlini. Aktivno oglje pa je vedno bolj pogosto tudi pri deodorantih. Oglje namreč učinkovito absorbira neprijetne telesne vonjave, ob tem pa ne škodi koži in ne podre njenega naravnega ravnovesja.

Ponudba izdelkov z aktivnim ogljem je res pestra in na tržišče prihajajo vedno novi izdelki, ki s pomočjo te naravne sestavine izboljšajo učinkovanje izdelkov.

read more ... Less
Filter the list
Sort
Choose a view List Network
Impressions to the side

CarboLek (formerly: CarboVet) charcoal powder...

From 2.99 €

Carboline charcoal, 30 tablets

7.09 €

Dabur Bleaching Activated Carbon Toothpaste, ...

5.00 €

Do-Tobell insoles for shoes with activated ca...

4.07 €

Farmaderbe Carbone activated carbon, 60 table...

10.99 €

Carbonoir activated carbon, 30 mL

13.20 €

Carbonoir soft toothbrush with soft bristles ...

From 3.59 €

Carbonoir natural deodorant - activated carbo...

11.17 €

Carbonoir hard soap with activated carbon, 10...

13.48 €

My Lovely Pets activated carbon, 40 mL

9.86 €

Pro-Lab test for the presence of carbon monox...

12.95 €

Speick Black Soap black soap with activated c...

8.56 €

VitaFortis super activated charcoal + vitamin...

From 24.66 €

Winter vegetable activated carbon, 90 tablet...

13.55 €

G&G Vitamins Activated charcoal in capsules, ...

15.90 €

Subscribe to e-news

Follow our e-news and be informed about the benefits and promotional vouchers you can save.