Narrow the selection:

Clear everything
Price
Price between 2 and 342
Pharmaceutical form
Product Type
Form
Contains
Purpose
Problem
Skin type
Area of ​​application
Advantage
Ingredient
Who uses it?
Suitability
Mark
Place of action
Taste

Probiotics

Probiotiki za zdravje vašega črevesja in celotnega organizma

V našem telesu je ogromno mikroorganizmov, ki imajo izredno pomembne vloge in naloge. Veliko večino mikroorganizmov se nahaja tudi v prebavnem traktu. Gre za naravno prisotne mikroorganizme, ki se nahajajo v prebavilih in jih imenujemo črevesna mikroflora ali mikrobiota. Po nekaterih podatkih naj bi se v našem telesu nahajalo kar od 1,5 do 2 kg različnih bakterij.

Tukaj se nahajajo predvsem dobre bakterije, ki so izredno pomembne za ohranjanje zdravja našega črevesja. Posledično pa ugodno vplivajo na zdravje celotnega organizma. Cilj je, da je naša črevesna mikroflora v dobrem ravnovesju, saj je le takšno stanje ustrezno za nemoteno delovanje našega imunskega sistema.

Kaj so probiotiki?

Na voljo je veliko prehranskih izdelkov, ki jim pogovorno rečemo kar »probiotiki«. Pravzaprav pa gre za čudovite izdelke, ki imajo v sebi posebno moč, da ugodno vplivajo na vaš organizem. Skupki živih mikroorganizmov, ki so v telo vneseni v zadostni in primerni količini, lahko posamezniku podajo zdravstveno korist.

Optimalna količina bakterij v naših prebavilih poskrbi, da naš prebavni sistem optimalno sodeluje pri razgradnji hrane in uporablja vnesena hranila za dobro delovanje telesa. Prav tako dobre bakterije poskrbijo, da se uničijo nekatere slabše snovi, ki so prisotne v telesu. Prehranska dopolnila, ki vsebujejo različne koncentracije mikroorganizmov, so za nas potrebna takrat, ko je naša naravna črevesna flora neuravnovešena.

Na kaj je treba paziti pred nakupon probiotikov?

Ko izbirate ustrezno prehransko dopolnilo zase, bodite pozorni, da preverite kateri mikroorganizmi so na voljo v prehranskem dopolnilu. Hkrati pa preverite tudi, koliko od teh mikroorganizmov oziroma število kolonijskih enot živih bakterij, je v dnevnem odmerku. Prav tako bodite pozorni na vrste bakterijskih sevov. Najpogosteje boste zasledili mlečnokislinske bakterije oziroma sev Lactobacillus Acidophilus, na voljo pa so tudi številni drugi sevi. Izbiro ustreznega prehranskega dopolnila z mikroorganizmi naj vam olajša opis in tabela sestavin, posvetujete pa se lahko tudi z našimi strokovnjaki.

read more ... Less
Filter the list
Sort
Choose a view List Network
Impressions to the side

BioGaia ProDentis, 20 lozenges

12.58 €

LactaNON 4500 FCCU tablets

From 7.88 €

Lactolady tablets, 60 tablets

12.32 €

Neo fermental max, 20 capsules

10.99 €

Normia Baby Baby Drops, 8 mL

12.48 €

Normia capsules, 15 capsules

16.96 €

Now fiber - 3 powder, 454 g

26.00 €

Subscribe to e-news

Follow our e-news and be informed about the benefits and promotional vouchers you can save.