Narrow the selection:

Clear everything
Price
Price between 10 and 182
Product Type
Place of use
Purpose
Problem
Who uses it?
Mark

Orthopedic footwear

Ortopedska obutev nudi posebno udobje, ki je omogočeno tudi med dolgotrajno uporabo obuval pri daljši hoji ali stoječem položaju. Klasična obutev nam takšnega udobja ne more zagotavljati, kaj hitro pa nam začne povzročati različne ortopedske težave, ki so lahko posledica neustrezne obutve. Eden izmed bolj popularnih vrst v tej kategoriji so zagotovo ortopedski natikači.

Kako izbrati prave ortopedske natikače oz. obutev?

Pri izbiri pravilnih obuval je zelo dobro, če poznate svoje morebitne težave in se nekoliko posvetite tudi svojim željam, predvsem v smislu kakšno obutev potrebujete, odprto ali zaprto, z dobo oporo ali zgolj za nataknit. Naj vas pri izbiri vedno vodi načelo udobja, ki pa ga pogojuje širina obutve, relativno čvrst opetnik in primerna velikost oziroma dolžina čevlja. Ko iščete dobro obutev, bodite pozorni, da višina pete ne bo presegala treh centimetrov. S tem boste svojemu telesu omogočili, da ohrani stabilnost in lepo držo.

Še predno pride do hujših ortopedskih težav, boste ob neustrezni obutvi soočeni z bolečinami v predelu stopal ali celo celotnimi nogami. Ob premajhni obutvi, ki ne ustreza našim stopalom se pogosto pojavijo tudi otiščanci. Vedno pogostejša težava, ki nastane zaradi neprimerne obutve, pa so deformacije prstov. Z njimi se ortopedi srečujejo vsakodnevno in nekatere težave so že tako napredovale, da potrebujejo operativni poseg.

Ortopedsko obutev izberite, če zaradi zgoraj naštetih težav, ali tistih, ki jih nismo omenili, trpite ob nošenju standardne obutve. Verjamemo, da vam bo naš izbor ortopedske obutve in pripomočkov olajšal korak v svet. Priporočamo vam, da se ob posvetu z vašim ortopedom ali našo pomočjo odločite za ustrezno ortopedsko obutev, če imate večji obseg stopala ali vam zatekajo noge, se soočate z deformacijo prstov ali imate diabetes.

V pestri ponudbi Moje-Lekarne se najdejo ortopedski natikači in ostala ortopedska obutev.

read more ... Less
Filter the list
Sort
Choose a view List Network
Impressions to the side

Two-layer male anatomical insert

From 14.95 €

Two-layer female anatomical insert

From 13.23 €

Hedi 6-511.10 Women's Loafers, 1 pair

From 79.77 €

Hedi 6-511.22 Slippers, 1 pair

From 79.76 €

Horst 6-607.10 men's slippers, 1 pair

From 72.27 €

Horst 6-607.30 Men's Slippers, 1 Pair

From 72.27 €

Medima 390 night socks, 1 pair

32.60 €

Pedi Pro Plus anatomically shaped insoles

From 40.76 €

Pedi Pro insole to reduce walking load

From 18.80 €

Subscribe to e-news

Follow our e-news and be informed about the benefits and promotional vouchers you can save.