Narrow the selection:

Clear everything
Price
Price between 3 and 36
Product Type
Form
Contains
Purpose
Problem
Mark

Wound disinfectants

Zadnje čase so razkužila vedno na dosegu naših rok. Veljajo za izredno učinkovito dezinfekcijsko sredstvo, ki bo pripomoglo, da bodo naše roke in pa tudi površine, čiste. S tem se zavarujemo pred vnosom neželenih mikroorganizmov v naše telo.

Učinkovito in varno razkužilo se vam mogoče zdi samoumevno v današnjih časih, vendar temu ni tako. Pomembno je, da je v razkužilu primerna koncentracija alkohola. NIJZ v času COVID-19 priporoča razkužila, ki imajo vsaj 60% vsebnost alkohola. Ob tem pa morajo biti razkužila tudi učinkovita na najširši spekter mikroorganizmov. Razkužila, ki jih uporabljamo za roke morajo biti tudi prijazna do kože, da je pretirano ne dražijo med pogosto uporabo.

Razkužilo za roke poskrbi za uničenje različnih mikroogranizmov

Razkužila za roke so predvsem priročna v situacijah, ko umivanje rok z milom in vodo ni mogoče. Razkuževanje v osnovi deluje na drugačen način kot umivanje. Razkužilo namreč poskrbi, da se na različnih mikroorganizmih uničijo posamezni deli, ki povzročijo, da organizem ne more negativno vplivati na nas. Vendar pa je za takšno učinkovanje potrebno izbrati kvalitetno razkužilo, ki ga na roke nanesemo v ustrezni količini in nato celotno površino dlani prekrijemo z razkužilom.

Le z ustreznim načinom razkuževanja in kvalitetnim ter učinkovitim razkužilom boste lahko virusom in bakterijam onemogočili, da preidejo v vaše telo. Četudi je vaša higiena rok dobra, se morate zavedati, da ste konstantno v stiku s površinami, ki so lahko okužene. Mislimo predvsem na kljuke, ograje, predmete v trgovinah in podobno, kjer razkužilo za roke nudi izjemno dobro zaščito.

Ko izbirate med razkužili, ki jih najdete v naši ponudbi, izberite takšnega, ki vam glede na opis in samo sestavo, najbolj ustreza. Svetujemo vam, da ste pozorni tudi na konsistenco razkužila, saj jih je veliko na voljo tudi v gelu. Gelna razkužila imajo pogosto maj izsuševalnega učinka za kožo. Za preprosto uporabo, tudi na poti, so vam na voljo tudi razkužila v manjših pakiranjih in v obliki spreja.

read more ... Less
Filter the list
Sort
Choose a view List Network
Impressions to the side

Cicatridine spray, spray, 125 mL

10.66 €

Desderman Pure gel spray, 100 mL

From 4.20 €

Potassium permanganate, 20 g

9.33 €

Nu-gel hydroactive wound gel, 15 g

6.36 €

Octenilin Wound Solution, 350 mL

18.17 €

Prontosan Wash Rinse Solution, 350 mL

31.86 €

Prontosan for rinsing wounds in gel, 30 mL

16.13 €

Prontosan for rinsing wounds in solution, 6x4...

31.86 €

Softa Man Visco Rub gel hand sanitizer with p...

9.28 €

Spitaderm spray disinfectant solution, 350 mL

11.75 €

Spitaderm disinfectant solution, 1000 mL

18.75 €

Spitaderm disinfectant solution, 500 mL

10.30 €

Steril-O-Med hand sanitizer spray, 30 mL

4.53 €

Steril-O-Med hand sanitizer spray, 6x30 mL

26.77 €

Steril-O-Med wipes for hand disinfection, 8 w...

3.90 €

Hansaplast wound care set 1-2-3, 50 mL + 20 p...

9.82 €

Soft Zellin C alcohol wipes, 100 pieces

3.17 €

Subscribe to e-news

Follow our e-news and be informed about the benefits and promotional vouchers you can save.